Over

ambachtelijk beeldmerk

'Ik droom van een wereld waarin hergebruik de norm is, we omkijken naar elkaar en alleen gebruiken wat we nodig hebben'

Andrea Meijer creëert persoonlijke beeldmerken, vol aandacht bedacht en gemaakt met liefde voor ambachtelijke technieken.

‘Ik word blij van het gevoel dat materialen me geven; de geur van verf en hout, het gevoel van papier en de kracht die soms letterlijk nodig is om bijvoorbeeld een strakke (lino)afdruk te maken’.

Andrea Meijer vertelt met haar ontwerpen een verhaal of voegt iets toe waarmee zij mensen kan helpen. Zo heeft Andrea het afgelopen jaar gewerkt aan de Sam kaartenset. Deze activiteitenkaarten heeft zij dankzij haar jarenlange ervaring als begeleider in de gehandicaptenzorg kunnen ontwikkelen.

‘Ik droom van een wereld waarin hergebruik de norm is, we omkijken naar elkaar en alleen gebruiken wat we nodig hebben. Daarom werk ik het liefst met materialen die voor handen zijn en inhoudelijk een link hebben met de opdracht’.

Andrea Meijer

Andrea Meijer is het gezicht achter Ambachtelijk Beeldmerk. Zij is in 2006 afgestudeerd aan Academie Minerva in Groningen als Grafisch Ontwerper. In haar derde jaar is ze gevraagd om de oorkonde te ontwerpen voor de academieprijs. Na haar afstuderen heeft Andrea bij verschillende gerenommeerde ontwerpbureaus gewerkt. Andrea werkte als vrijwilliger op een activiteitencentrum voor mensen met een beperking waar ze haar liefde ontdekte voor deze doelgroep. In 2012 besloot ze een opleiding te volgen in de gehandicaptenzorg waar Andrea in 2014 in afstudeerde. Naast ontwerper en begeleider is Andrea moeder van twee kinderen.

Scroll naar boven