Sam© kaarten

Samen thuis beleven

Sam kaarten

Idee en ontwikkeling

Als kind ontdek je spelenderwijs de wereld om je heen. Samen met je vriendjes bouw je de mooiste hutten, speel je voetbal, maak je de lekkerste baksels of spring je op de trampoline. Voor een kind met een handicap of beperking is dit niet altijd vanzelfsprekend. Zij willen ook de wereld om hen heen ontdekken en plezier maken.

Het idee voor de kaartenset is een paar jaar geleden ontstaan. Andrea Meijer werkt als (activiteiten)begeleider in de gehandicaptenzorg en wilde  haar vele ideeën voor activiteiten gaan delen om mensen te kunnen inspireren en blij te maken.

Zo ontstond het idee om activiteitenkaarten te maken. De activiteiten zijn gericht op zeven zintuigen. Mensen met een ontwikkelingsniveau vanaf 3 maanden functioneren voornamelijk in de sensatiefase waarbij alles draait om zintuigelijke sensaties.

detail

kaartenset

themakaart

zeven zintuigen

schets

linoafdrukken

schetsboek

logo linoprint

Ontwerp

Van idee naar kaarten

Naast de inhoud heeft Ambachtelijk Beeldmerk ook de gehelde vormgeving en marketing van de Sam© kaarten verzorgd. Voor het beeldmerk (logo) is het idee ontstaan van een (t)huis omdat de kaarten ontwikkeld zijn om activiteiten thuis te kunnen doen.

Voor de uitvoering heeft Ambachtelijk Beeldmerk gekozen voor een linoafdruk. Zowel voor het logo als de zeven beeldmerken van de zintuigen. Iedere afdruk is uniek, net als ieder mens en zijn of haar thuis. Het logo bevat 7 kleuren; de kleuren die de zeven zintuigen weergeven die tijdens de activiteiten geprikkeld worden.

Iedere kaart bevat een handgemaakte illustratie. De kaarten en verpakking zijn vervaardigd van duurzaam en gerecycled materiaal. De stempel die gebruikt wordt op de verpakking is gemaakt van ecorubber en wordt handmatig op de verpakking gedrukt zodat iedere verpakking uniek is.

Klanten over de Sam kaarten

Hoe beleven zij de kaarten?

Scroll naar boven